zondag 22 december 2013

Klederdracht snail mail van Franka

Een tijdje geleden stuurde ik Franka mijn superhelden snail mail. 
Met diezelfde superhelden snail mail heb ik onlangs mee gedaan met een give away op de blog van snail mail magazine. Je kon de leukste snail mail die je gemaakt had insturen en daar konden mensen op stemmen. 
De drie snail mails met de meeste stemmen kregen wat leuks van Anke van snail mail magazine opgestuurd. Met die superman snail mail heb ik de 3e prijs gewonnen. 
En kreeg ik vorige week een ontzettend dikke stapel heel erg leuke stickers opgestuurd. 
Kan ik goed gebruiken om op al mijn snail mail te plakken. De eersten heb ik al in mijn agenda en op een cadeau voor mijn zusje geplakt. 


Een paar dagen later kreeg ik van Franka een snail mail terug. Verpakt in deze vrolijke doos. Toen ik het plaatje van de vrouw in klederdracht zag staan had ik al een idee wat er misschien in kon zitten. 

 

Franka had al eerder een klederdracht snail mail gemaakt en die vond ik erg leuk. Mijn voorouders komen van het voormalig eiland Schokland en liepen altijd in klederdracht, ik denk dat ik daarom een zwak heb voor alles wat met klederdracht te maken heeft. Ze heeft me een beetje in de gaten gehouden op mijn instagram, deze en haar eigen blog en op Facebook (volgens mij heet dat stalken, haha!) en aan de hand daarvan heeft deze prachtige klederdracht snail mail gemaakt. 


Met prachtige knopen, lintjes, kantjes e.d. van de kringloop. 
Het kartonnetje met de gele roos er op is een naalden etuitje. 


Elke kaart is weer prachtig gemaakt. Ik raakte niet uitgekeken! Franka baseerde de snail mail op de kaarten van OERRR. Dat zijn kaarten van naturmonumenten voor kinderen. Het is gratis en je krijgt 1x per seizoen nieuwe kaarten om aan een ring te hangen. Je krijgt zo een heel boekwerk. Het is echt ontzettend leuk en mijn beide kinderen ontvangen het al een tijdje. De kinderen van Franka ook en zo kwam ze op het idee om op dezelfde manier een boekje voor mij te maken. 
Met alle kaarten aan de ring is het echt een prachtig geheel. Ik heb 'm in mijn knutselkamer hangen en ik moet er steeds weer even naar kijken. 
En aan voelen!  (Ik moet altijd overal aanzitten en aaien, dat is vouw eigen hoorde ik laatst van een arts)


Prachtige details....Ik schoot er wel een beetje vol van. Er zijn natuurlijk geen foto's van mijn voorvaders, die allemaal visser waren toen ze nog op Schokland woonden. Voor 1859 was fotografie nog niet uitgevonden, maar ik stel ze zo voor als deze 2 mannetjes in hun kostuum. 
Ik ben gek op geschiedenis en ik ben al een paar jaar bezig met het uitzoeken van mijn stambomen en die van mijn man. Ik vind dat zo mooi en bijzonder, het is haast een obsessie! (Ben er eigenlijk te veel mee bezig, en wil alles wat oud is en van een familielid is geweest wel hebben)

Deze snail mail was een schot in de roos! 
Hartstikke bedankt Franka, ben er echt super blij mee! 


(de oudste foto die ik heb van mijn voorouders. Mijn over-over-over grootouders, foto is zo'n 112 jaar oud)

4 opmerkingen:

youhavemailfromme zei

Wat een prachtige snailmail heb je gehad! Erg bijzonder en orgigineel!

Mme nosenose zei

Was ook superleuk om te maken! En te verzinnen! Heb gewoon goed opgelet, ben geen stalker hoor, dat klinkt zo eng! Meer een observator! Niks lekkerder dan lekker prutsen met papier en mooie plaatjes!

Tante Tee zei

Van dat stalken was natuurlijk maar een grapje!

Bibi zei

Een super snailmail!